Siedlecka Kulinariada

10 maja /sobota/, godz. 14:00, ul. Kilińskiego, ul. Pułaskiego, Plac gen. Sikorskiego

Siedlecka Kulinariada to święto smakoszy i miłośników gotowania, które odbywa się podczas Jarmarku św. Stanisława. W konkursie może wziąć udział każdy, kto ma smykałkę do kucharzenia. Wystarczy przygotować danie na bazie prostych produktów, charakterystycznych dla naszego regionu. Celem konkursu integracja środowiska kulinarnego, zdobywanie nowych doświadczeń kulinarnych i kultywowanie, propagowanie i pogłębienie wiedzy o sztuce kulinarnej.

Kulinariada realizowana jest w dwóch kategoriach: dania główne i desery.

Zwycięzcy otrzymają nagrody rzeczowe ufundowane przez Sieć Sklepów TOPAZ.  Laureaci obu kategorii będą mieli możliwość spędzić jeden dzień w Siedleckim Browarze Restauracyjnym BROFAKTURA z szefem kuchni Adamem Kasztelanem. Przepis zwycięzcy zostanie opublikowany w Tygodniku Siedleckim.

Na zgłoszenia czekamy do 7 maja 2025 r.

Regulamin, niezbędne załączniki i elektroniczna karta zgłoszenia dostępne są TUTAJ → KLIK

Partnerem XVI Siedleckiego Jarmarku św. Stanisława jest Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.

źródło: MOK Siedlce