10 maja /sobota/, godz. 14:00, ul. Kilińskiego, ul. Pułaskiego, Plac gen. Sikorskiego
Siedlecka Kulinariada to święto smakoszy i miłośników gotowania, które odbywa się podczas Jarmarku św. Stanisława. W konkursie może wziąć udział każdy, kto ma smykałkę do kucharzenia. Wystarczy przygotować danie na bazie prostych produktów, charakterystycznych dla naszego regionu. Celem konkursu integracja środowiska kulinarnego, zdobywanie nowych doświadczeń kulinarnych i kultywowanie, propagowanie i pogłębienie wiedzy o sztuce kulinarnej.
Kulinariada realizowana jest w dwóch kategoriach: dania główne i desery.
Zwycięzcy otrzymają nagrody rzeczowe ufundowane przez Sieć Sklepów TOPAZ. Laureaci obu kategorii będą mieli możliwość spędzić jeden dzień w Siedleckim Browarze Restauracyjnym BROFAKTURA z szefem kuchni Adamem Kasztelanem. Przepis zwycięzcy zostanie opublikowany w Tygodniku Siedleckim.
Na zgłoszenia czekamy do 7 maja 2025 r.
Regulamin, niezbędne załączniki i elektroniczna karta zgłoszenia dostępne są TUTAJ → KLIK
Partnerem XVI Siedleckiego Jarmarku św. Stanisława jest Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
źródło: MOK Siedlce